Nordisk råds litteraturpris 2017: Kirsten Thorup

Nordisk råds litteraturpris 2017 går til den danske forfatter Kirsten Thorup

Bedømmelseskomitéens motiverer prisen således:

“Modtageren af Nordisk Råds litteraturpris 2017 er forfatter til en lang række eksemplarisk vedkommende og socialt engagerede romaner. Kirsten Thorups roman Erindring om kærligheden tegner et portræt af kvinden Tara, der konstant rækker hånden ud til samfundets udsatte. Hun får lidt tilfældigt datteren Siri, hvilket er en opgave, hun har svært ved at klare. Det bliver et hjerteskærende og nådesløst forløb, hvor spørgsmål om ret og pligt, det private og det politiske – og ikke mindst kærlighedens styrke og pris – behandles i en stadigt mere nuanceret form. Erindring om kærligheden er en kulsort og viis roman. Den trækker vod i dybet, i vores fælles dyb, som kun virkelig litteratur kan gøre det.”

 

Babelfisken ønsker Kirsten Thorup hjertelig tillykke.

| Næste: Nordisk råds børne- og ungdomslitteraturpris 2017 | Forrige: Månedens oversætter: Mich Vraa
No Comments

Post a Comment

Follow this blog

Get every new post delivered right to your inbox.